Skall det vara så svårt att...

Skall det vara så svårt?

Jag är en sådan person som inte tar skit och försöker vara ärlig så långt det går, Ibland kan man inte vara ärlig för då sårar man personen och då är det bättre att hålla käften. Men det är bara i yttersta nödfall jag inte säger något. För ärlighet vara längst har man en åsikt så skall den fram.

Det är min filosofi, Så jag säger nästan alltid vad jag tycker om någon frågar. När jag blir irriterad så är det vad jag tycker som kommer fram. Man vinner inget med att hymla och förneka. Det förlorar man i slutändan på själv. Man skall säga vad man tycker och stå vid sitt ord.


Men så funkar inte min släkt, om någon har sagt något så är det vad alla tycker. Och fel personer får skit för vad någon annan säger. Vad jag tycker och tänker säger jag till den personen det berör, Det är mellan den person det rör och mig det har ingenting med någon annan i släkten att göra. Detta har vissa svårt att förstå.

Det som står i denna bloggen är vad JAG tycker, sen vad de andra tycker skiter jag fullständigt i jag kan sköta mina relationer själv.

Var och en sköter sina relationer som de vill. Vissa gillar att bli lurade gång på gång, vissa gillar sanningen, vissa snackar väldigt mycket skit och har svårt att hålla isär saker och ting. Det är så det funkar . Jag jag gillar inte Lögnare , svikare , luffare, veliga,falska , hemlösa människor.

Är ni en av dessa personer så vet ni vad jag tycker om er, Bättra er eller finn er att jag inte bryr mig om era öden. Hårt men sant , Livet är för kort för att offras på sådana typer som er. Jag är inte världens bästa människa och ingen är felfri. Men jag kan tala för mig själv och stå för mina åsikter har ni problem med att jag gör det får ni höra av er. Som sagt jag tar ingen skit från falska och oärliga människor.

En svensk i Angered


Värmen

Det är varmt nu

Det är riktigt varmt nu , ca 30 grader på termometern. Hade jag haft semester hade det varit en njutning, men när man måste sova för att orka komma upp till jobbet är det ganska jobbigt. Man har ju bara 4 dagar kvar innan fem veckors ledighet kommer. Får försöka uthärda dessa dagar innan semestern träder in.


Kim

Jag har märkt att åldern börja ta ut sin rätt på min gamla hund. Hon börjar bli väldigt stel i bakkroppen och hon får kämpa lite extra för att komma upp från liggande. Hon är pigg i huvudet och hon verkar inte fatta varför hon är så stel.

Man får ge det några veckor och se vilket håll det går, kanske måste man göra det oundvikliga. Men som sagt jag ger det några veckor och se om det vänder. Hon är ju ändå 11år men att försonas med tanken på att ta bort henne tar nog lite tid.

Man vill inte att hon lider i onödan. Så självisk är jag inte, men man hoppas ju att det skall bli bättre men har inga stora förhoppningar att så skulle ske.

Jag hoppas att det skall rätta till sig med lite motion och bad. Så hon mjukar upp sina gamla leder. Men framtiden får utvisa vad som sker kanske ,kanske inte.


//En svensk i Angered


Kostsamt

Dyrt EM för IFK
Sveriges makalösa U21-EM kan bli kostsamt för IFK Göteborg. Inte nog att många spelare gjorde succé i EM de var från IFK Göteborg. Nu med allvarlig skada på Söder och och att många av killarna vill ut på proffs äventyr så kan det kosta mer än det smakade. Visst IFK får in miljoner på försäljningar av spelare men detta är spelare som spelat ordinarie i IFK i flera år.

Det är inga dussin spelare som försvinner. Med dessa försäljningar tror jag att chansen att ta SM -GULD är minimal.

Men jag hoppas IFK fortsätter på den inslagna vägen och lotsar fram nya hungriga talanger , istället för att köpa in föredettingar som borde lagt av för länge sedan. Hoppas att det är slut på att komma till Blåvitt och pensionera sig.

Talang går för trötta gubbar utan motivation eller ork. Det är dagen sanning.


Tack!!!

Tack

Jag vill tacka U21 landslaget för två veckors underhållning, såg varje match med glädje. Så respektlöst och engagerat och med en stor portion av spelglädje. En passion som inte det "riktiga" landslaget visat sedan -94. Det lovar gott för framtiden om vi byter ut våran förbundskapten. Det behövs en kapten som vågar satsa på offensiv fotboll, och det kan man inte göra med en massa gubbar som inte har passionen för sporten.

Ni föll med flaggan i topp, ni har inget att skämmas för . Att hämta upp 3-0 till 3-3 mot England är helt otroligt. Det var den bästa underhållningen på länge. Så sträck på er grabbar ni är hjältar i mina ögon.


Kul

Det verkar som mina bloggar träffar så som det är tänkt. Vilket glädjer mig mycket. Att folk är nyfikna och undrar vad jag skrivit betyder att man har något att säga som folk vill höra. Sen att de inte gillar det som står är inte mitt problem.

Oftast är det vad jag tycker, men ibland skriver jag bara för att jävlas eller skapa debatt. Vilket jag lyckats med ett flertal gånger.

Jag är ingen blondinbella eller en viktig person men jag gilla att säga min åsikt. Man skall vara rak och ärlig för då blir livet mycket lättare. Att ljuga och syssla med intriger är inget jag håller på med. Att kunna stå upp för mig själv och hålla min rygg fri är något jag jobbar hårt på.

Jag kommer att fortsätta att jävlas och skapa debatt och att skriva min åsikt!


Framtida problem

Riktigt Arg

Idag kunde man läsa på GT s nätsida om en 15-årig flicka som blivit sexuellt antastad på Vallhallabadet. Förövaren följde sedan efter flickan på spårvagnen där satt han och tafsade på henne . Väl framme på Nils Ericsson terminalen. Tryckte mannen in flickan på toaletten och Sexuellt utnyttjade henne. Enligt åklagaren var övergreppen så grova att de kunde jämställas med våldtäkt. Veckan senare såg flickan mannen på stan och ringde till polisen.


Förövaren

Mannen är 26vår och kommer från Irak, han kom till Sverige 2007 och har ingen utbildning. Han läser svenska på SFI.

Åklagaren vill att mannen utvisas på livstid från Sverige, men tydligen har migrationsverket gett mannen permanent uppehållstillstånd. De har gett mannen uppehållstillstånd som skyddsbehövande. Vilket gör att mannen inte kan kastas ut,

Så nu

Så nu har Sverige en framtida våldtäkts man troligtvis pedofil ,som kommer åka in och ut på olika fängelser om han inte är psykiskt sjuk för då kommer han få vård.

Han har inte varit i landet i två år innan han börjar begå brott, han har vi gett asyl som skyddsbehövande.


Han behöver fan inget skydd han behöver en enkel biljett hem till Irak. Han förbrukat sitt skäl att vara i Sverige. Det finns andra behövande som kan ta hans plats. Men Sverige kommer inte kasta ut han. För det är inte hans fel att han våldtar barn, vi kommer ge han vård för att sen släppa ut en rehabiliterad pedofil.

Resten kan ni tänka ut själva. I Irak är våldtäkt inget man tolererar , varför skall vi låta en pedofil gå lös här i Sverige? ska barn / kvinnor inte mer värda?

Är svenska barn / kvinnor inte mer värda?


Facebook

Facebook

Jag har upptäckt att facebook kan vara bra , För man kan hitta gamla vänner från sin uppväxttid. Vilket har glatt mig för jag har hittat mina gamla vänner från min tid i Horred. Det var vänner jag undrat hur det gått för i livet och det verkar gått bra för dom . Men upptäcker också att man är så gammal att de man växte upp med har gift sig och skaffat barn. Detta har inte jag uppnått än men kanske i framtiden.

Puckon finns det gott om på Facebook och de verkar bilda ett eget nätverk , Jag tror att nätverket heter " vi som gillar lögnare" eller vi som inte är helt 100% ha ha ha. Nej packet kan hålla sig på sin kant så skall jag lämna asen i fred.


U21

Idag spelar U21 landslaget mot Serbien , hoppas vi gör ett snabb mål så blir Serberna griniga och börjar gnälla. Risken är dock att vi kan får skador på viktiga spelare. Men det har säkert våra förbundskaptener tänkt på. Jag hoppas att vi går vidare till semifinalen för då kan vad som helst hända. Men vi får se först skall Serbien klaras av.


//En svensk i Angered


Midsommar-trafiken dödar !!!!

Tjenare alla

Midsommar trafiken dödar ja de kan hända när man kör moped utan att ljuset var på, på en mörk väg vilket jävla pucko. Du missade döden med någon meter och du var säker full när du och din kompis framförde mopeden. Men är huvudet dum så kroppen lida. Man var extra vaksam igår natt när man körde hem från Orust. För folk på öar och i mindre hålor , verkar inte tänka på sina med trafikanter utan sätter sig och kör med alkohol i kroppen. Men chansen är minimal att åka fast på landet. Skrämmande men sant


Men midsommar som firande var väldigt trevligt, även nykter. Kollade på Sveriges match mot Italien Det blev som jag trodde. Stora svenska vikingar mot små fega italienare och en skitdålig domare. Det räckte att svenskarna sprang förbi så flög italienarna i backen. Och domarn blåste frispark. Ny slutade det 2-1 till italien men det är bara att bryta ihop och komma igen, och krossa Serbien idag.


Ha en fortsatt trevlig helg alla för det skall jag ha.


Midsommar

Midsommar är det i dag, en av min brors Micke högtid. När Micke fanns kvar blev ingen midsommar som den var planerad. Han kunde hitta på jävelskap, man kan tro att han hade det som tradition att hitta på jävelskap. Som sagt han var en mästare på att göra midsommar till något man minns. Nu när han inte finns ibland oss så blir firandet inte lika händelserikt, men jag kommer att minnas alla midsommar vi firade ihop. Då var det röj och det hände alltid något, kanske har man blivit gammal men det fattas något på midsommar.


Men idag skall jag upp till min syster som bor på Orust, för att käka och och umgås. Jag får nog köpa med mig lite morötter till Avantasia ,det har hon förtjänat. Men det blir nog en nykter midsommarafton. För vi kommer att åka hem i kväll så jag får ta mig en öl när jag kommer hem.


En sak till.

Hur tänker folk som tar saker från gravar? Hur fan är dessa svin funtade, det måste fattas något i deras huvuden. Ge fan i sakerna på gravarna era idioter ! De är placerade där av en orsak men det fattar inte ni era puckon.


Till sist

HA EN TREVLIG MIDSOMMAR !!!!


Sveriges unga landslag är framtiden

Sitt just nu och tittar på framtidens landslag, det är U21EM Och vi har ett bra landslag på gång om vi byter ut fegisen Lagerbäck. För annans lär dessa unga förmågor aldrig får chansen förrän de är gamla och trötta, så som dagens landslag är. Det behöv lite unga hungriga spelare i vårat landslag, inte fornlämningar från 94. Hoppas publiken ser våra U21 spelare för de spelar rolig fotboll, och de behöver allt stöd de kan få av sina svenska fans. Nu är Vitryssland inte någon värdemätare men det kommer tuffare matcher längre fram. Kul att IFK Göteborg har så många i spelare med.


Nu börjar det närmar sig sommarens stora grej, Stochampionatet på Axevalla. 17- 20 Juli smäller det. Partaj i dagarna tre. Ni som aldrig varit där ni har missat något. Det är ett jävla röj och man träffar väldigt mycket folk. Det kommer att bloggas direkt från stugan där vi kommer bo, Hoppas min taxichaufför Jasmine jobbar så får man en privat chaufför om man skulle få för sig att åka in till Skara. Den som lever får se nu först är det midsommar att klara av .


Tomma hot funkar inte!


Jag har kommit på att tomma hot är inte bra, det är okej att hota men men bara en eller två gånger. Sen måste man visa att man kan göra allvar av hoten. Det finns alltför många som hotar och hotar men aldrig gör något. Dessa person blir oftast sönderlästa och förlorar sitt övertag. Om man inte tänkt att använda hoten så skall man inte yttrat de. Hot är till för att verkställas om den man hotar inte gör som man säger.

Man helst skall man inte behöva hota någon för man skall kunna lösa konflikter utan hot, men vissa människor skall testa tills tålamodet är i botten. Vissa skall man inte hota typ myndigheter, och polisen.

Jo man kan hota myndigheter genom att hota med att gå till pressen händer det inget så ringer man pressen då skall ni se att det händer saker. Saker och ting har en tendens att ordna sig när man tagit kontakt med tidningen. Jag har erfarenhet av detta. Nu har jag inga problem med min hyresvärd. För de vet att jag kommer sätta mina hot i verket. Det jobbiga i detta är att man måste vara med på bild.


Sveriges nationaldag i Angered

Jag lovade en blogg om nationaldagen och här kommer den. För fem år sedan satte de upp en flaggstång på våran gård för att det skulle flaggas på svenska flaggdagar. Det första året flaggades det på nationaldagen för att det var en svensk som hade hand om flaggan men sen flyttade svensken och Achmed fick ta över. Inte på 4 år har flaggan vajat på någon av våra flaggdagar, inte ens på Sveriges nationaldag. Det säger en del vad våra invandrare tycker om våra traditioner. Visst vi svenskar firar inte nationaldagen så som norrmännen gör . Men våran nationaldag är inte knuten till någon frihetskamp eller liknade.


Men den skall ändå hyllas av alla Svenskar som bor i detta land, För har man fått svenskt medborgarskap räknas man som svensk. Det är därför vi har "svenska" terrorister och "svenskar" som strider i Somalia. Man behöver ju inte kunna tala det svenska språket eller kunna något om våran svenska kultur för att bli svensk medborgare.


Jag tycker det är fel men det är ju kanske bara jag. Nog om vad jag tycker jag får ändå påhopp att jag är en white trash. Men jag vill att våra svenska traditioner finns kvar i framtiden, så att min dina barn får chansen att fira de så som vi fått fira. Finns det något bättre än midsommar, jul, och påsk. I framtiden kanske dessa försvinner. Vad vet jag?


Jag tycker det är skolans uppgift att lära ut våra traditioner och inte förneka de. Skolan har gjort det fult att hylla Sveriges nationaldag, genom att fega ur och backa när några nysvenskar har gnällt. Det är inget rasistiskt att hylla Sverige. Men att fördöma våran tradition borde vara kriminellt. Vi skall inte anpassa oss, det är de som kommer hit som skall anpassa sig och följa våra lagar. Kalla mig rasist om ni vill.


Detta årets 6:e juni kom flaggan upp det var trevligt att se men de kunde väl för fan plockat ner den på kvällen!


En Svensk i Angered


Tanka ej Diesel i bensintanken

Det har varit en strulig helg denna helg, inga mer sådana helger för mig tack. Det började i Torsdags när bilen pajade strax efter jag varit och tankat. Det blev många mil på vägarna för att hitta en jävla bränslepump. För det var huvudspåret efter att vi bytt bränslefiltret. Efter många om och men så hittade vi en begagnad i Kungälv stort hopp sattes till denna pump. Men efter att litervis med bensin läkt ut kunde vi konstatera att den pump vi hittat passade ej. Det var att ta nya ta nästa dag. Hittade en krockad V40 på blocket med likadan motor som min allt stämde bilen stod i Vänersborg. Så det blev en road trip. När den äntligen den nya pumpen hade installerats och det var dags för att starta Bettan så hände inte mycket. Vad fan nu skall den funka! Varför gör den inte det? Tommy kollade igenom hela motorn och ringde vänner, ingen hade någon aning. Vi hade slut på förslag på vad det kunde vara.


Vi var tvungna att kapitulera, jag så hur tusenlapparna flög iväg. Men i mitt huvud kom en tanke att motorhaveriet kunde kanske ha med tankningen att göra. Kan det blivit diesel istället för bensin i tanken? Åke in på Hydro för att kolla om de kunde se senaste tankningen. Men det kunde de inte man var tvungen att ringa huvudkontoret,och de hade bara öppet på vardagar. Men jag kollade mitt konto på internet. På mitt konto utdrag stod det 48,25 liter Diesel. Nu hade jag mina bevis ringe till den macka jag tankat på och pratade med chefen han som tankat min bil full med Diesel. Han hade väldigt svårt att neka till hans misstag när jag sa att jag kollat upp kontoutdraget. Han skulle naturligtvis fixa bilen efter hans stora tabbe. Men jag skulle behöva vara utan bil till på måndag.

Idag var jag och hämtade bilen den funkade. Trodde jag skulle få mina utlägg betalda alla resor och att jag inte kunde komma till jobbet den dagen. Men fick ej igenom mina krav, han fixade det han hade förstört det var inget mer med det.

Att jag kört upp bensin för 1000 kr ville han inte veta av Inte heller att jag jag köpet två bränslepump 7 bränslefilter helt i onödan. Och att jag förlorat en hel arbetsdag var väl inte heller intressant.

Men min bil funkar nu stinker lite bensin/diesel men den funkar.


Avanatasias första lopp

Igår var det debut för Avatasia att visa vad hon tyckte om att spring alopp. I mina ögon tyckte hon att det var kul att visa upp sig. Uppvärmningen var inga problem fast det var en del ljud och andra hästar som hon aldrig sett innan. Men hon brydde sig inte utan travade på i sitt tempo. Det var väldigt kul att se att hon inte stressade upp sig eller tittade på allt och alla. Hon skötte sig exemplariskt Våran lilla Alva. Det skall bli kul att följa hennes utveckling i framtiden. Igår klarade hon premietiden nästa mål blir kval.

Mattanza var dessvärre inte så lyckosam, han slutade oplacerad. Långt efter vinnaren men han var ju inte sist iallafall den gamle valacken. Han kommer nog tillbaka man kan aldrig räkna ut han, det har man fått lära sig gång på gång.

I morgon kommer det ett nytt inlägg för då är det Sveriges nationaldag. Då skall jag berätta hur den firas i Angered.

Väl mött

// En svensk i Angered


Japp då vad det dags

Idag är det dan före dan. I morgon är det dags för debuten, Avantasia skall starta för första gången. Jag kan säga att det lite spännande, det är det alltid när man har häst till start. Men nu är det dag för våran lilla Alva att gör debut. Hoppas hon sköter sig och att hon tycker det är kul att tävla, Så kan framtiden bli festlig. Men nu skall man klara att sova inatt utan att fundera för mycket på hur det går i morgon.

Gött att Åke Svanstedt blev friad Av STC. Inga böter inget straff. Tji fick ni På skit kanalen TV4 ni försökte sänka Åke men han blev friad. Se där att springa som en skvallertant till domarna hjälper inte. Vad skall pajasgänget nu hitta på i sitt vendetta mot Åke?

Det får vi säkert se inom den närmsta tiden. Nu skall han bar bli friad i åtalet om djurplågeri så är Sveriges bästa kusk rentvådd.


RSS 2.0