Regn regn Blåst Ångest

Evigt regn
Då var det den näst sista fredagen på semestern, men vädret ändrar sig inte mycket. Regnskurar och blåst och en 16 grader på termometern. Det är inte många gånger man sett solen denna sommar, det är riktigt tråkigt man tappa liksom lusten att göra någonting. Det är ju meningen att jag skall till Blekinge i morgon men jag vet inte hur det blir, som jag skrev innan så är suget inte särskilt stort. Men det hade varit kul att träffa övrig släkt där nere alltså inte de som bor i Vilshult. Men min sambo blir inte glad om jag åker, hon vill att jag skall stanna hemma och umgås på facebook med henne. Jag vet inte hur det blir kanske stannar jag hemma med mitt lock öl eller så åker jag ner och träffar släkt som jag inte träffat på länge. Det är ju inte ens 24 timmar jag behöver stanna, Men åker jag ner så stannar jag inte hos ERS HÖGHET, då åker jag vidare till Olofström.


Denna veckan

Hatar regnet!

Det regnar så som det har gjort hela semestern, man är duktigt trött på regnet nu. Jag har två veckor kvar och vill ha lite solsken. Men Solen verkar inte infinna sig, istället kommer det lågtryck på lågtryck. Så de sista två veckorna kommer nog att spenderas inomhus framför tvn. Sorgligt men sant,men ni skall se när semestern är slut så kommer det att var 25-30 grader och sol varje jävla dag.

Men då skiter jag i det då börjar väntan på att vintern skall komma.


Denna veckan

Imorgon blir det nog Liseberg, Jag har fått önskemål att jag skall infinna mig där. Det är ju kul att vara uppskattad. Så jag infinner mig gärna på Liseberg fast det kommer vara fult med folk där. Hoppas vädret blir bra. Fast vädret spelar ingen roll när man är med det sällskapet. Jag hade nog gått dit i regnet om hade varit så. Jag gillar inte Liseberg men vad gör man inte för att glädja andra. Det är ju rätt kul att komma ut med, är trött på denna lägenhet nu.


Vilshult

Jag har mer önskemål att jag skall infinna mig i Blekinge senare i veckan men det lockar ärligt talat inte. Det är förvisso bara ett dygn men 24 timmar i en håla är väldigt lång tid. Det känns som jag kommer att skita i det, jag har nog roligare hemma. Träffa inavlade puckon som dessutom är sketfulla låter inte som en hit. Men får se hur jag gör om jag skall slösa bort min dyrbara tid.


Hissen sönder fick krypa

Synpunkter

Det är många som gnäller på min blogg fast de aldrig har läst den, Hur kan man har en uppfattning när man inte läst vad som står i den. Men så finns det många idioter i min släkt tyvärr, sådana som lyssnar på rykten istället ta reda på fakta. Efter som dessa personer inte läser denna blogg så skall de hålla käften, Jag kommer fortsätta att skriva denna blogg och jag skiter i vad ni tycker , jag går min väg ni har eran. Det kan vara så att våra vägar skiljs men så är livet. Börjar uppriktigt tröttna på allt, lite kommunikation skulle inte skada.



Hissen

Hissen är sönder igen, den har inte funkat sen 18.00 i går kväll, Jag ringde och felanmälde den klockan 20.00 och förklarade att jag satt i rullstol och att jag har en hund som skulle behöva går ut. De sa att den skulle åtgärdas så fort som möjligt. Timmarna gick och vi kollade hissen med jämna mellanrum men men hissen funkade inte. 23.00 ringde ja igen och fick då en tyken jävla subba som var otrevlig. Hennes svar var att "hissen kommer att lagas i morgon bitti" fly förbannad förklarade jag läget för henne men hon verkade inte fatta.

Vad skulle jag göra nu?

Det fanns inget att göra jag fick koppla hunden och krypa mer för trapporna, Fyra trappor ner, där för övrigt äckel står och pissar. Jag lyckades hasa mig till min el-rullstol för att kunna ta mig ut, med hunden, Efter att kastat omkring cyklar och om var i vägen. Efter att ha rastat hunden så var det den jobbiga vägen tillbaka. Att hasa sig upp för alla förbannade trappor, det tog sin tid att komma upp och idag känns det i armbågar och axlar. Och min hund som är gammal är inte heller fräsch.

Klocka 11 idag skulle jag går ut med hunden och jag trodde att hissen var lagad, aj vad fel jag hade de har inte gjort ett skit. Det var bara att hasa sig ner för de fyra trapporna igen. Tror allvarligt att kärring jävlen tog bort min anmälan. Så nu har jag lämnat in en ny anmälan om att hissen är sönder. Hoppas de tar den på allvar annars jävlar skall de får se.

Var ute nu klockan 15.00 och kollade om hissen funkade och det gjorde den!!!  Det tog bara 21 timmar att fixa den, skandal tycker jag, men det är vad jag tycker. Ni kanske tycker jag är löjlig, men saker skall fixas så fort som möjligt. När man sitter i rullstol och är beroende av att hissen funkar.
Eller hur?


Helgen i Axevalla del 2

Travet
Travet började vid 14.30 vi var där vid 14.00. Alldeles lagom att lämna in sina rader. När det gått några lopp på V75an så sög det i Öltarmen och det var dags för dagen första bira. Det gick lite segt att få i sig öl skall jag medge. När alla lopp gå var det dags att bege sig hemåt. Så vi ringde Jasmine min taxi chaufför hon kom på 5 min,hon är bra hon. Kanske något aggressiv bakom ratten men det är bara trevligt. Väl hemma vid stugan åkte grillen fram och det var dags att grilla korv och dricka öl .

Vi satte igång datorn och spelade musik från min portabla hårddisk, Det finns en hel del musik på den allt och ingenting. Efter en stund slöt de andra upp det vill säga mina systrar med sina gubbar. De hade gått lös på sprit, De kunde ju det för de skulle stanna en dag extra. Efter en stund tyckte de att min musik sög så jag fick ändra på spellistan. När syrran fick höra att jag hade Kenneth and the knutters blev det ett jävla liv.
-Öh spela Puch dakota!

Okej det var bara att lyda , Sen hade jag ingen användning av alla andra låtarna på min hårddisk. Det var bara den Jälva låten som gick hela tiden. Säkert 6-7 gånger på raken. Min andra syster som nog håller på att bli döv satt och gnällde hela tiden att hon inte hörde musiken. Ändå var det så högt att högtalarna gick sönder. De höll ett jävla liv när de sjöng med i Puch Dakota , det var ingen skönsång.

Jag och Christer och Christina skulle in till travbanan för att gå på disco, detta hörde Helena och lyckade sånär lura med Katta till puben på banan. Men i sista stund ananade katt oråd och hoppade ur bilen När vi kom till banan så såg vi att det inte var något röj i puben så vi sa till Jasmine att köra oss till puben Malibu. Det var inte det lättaste ingen visst var pubjävlen låg. Helena som nu var drängfull förklarade för Jasmine var Malibu låg men där var bara en verkstad så det slutade med att vi hamnade på campingen igen , Vi hade åkt taxi för 140kr utan destination, inte det smartaste vi gjort. Så vi gick tillbaka till stugan för att hämta varsin öl. Nu hade vi en destination vi skulle gå till den andra stugan och skråla lite. Där satt vi och snackade lite innan vi gick hem till våran stuga för att sova.

Söndagen

Vaknade vid 08.30 något trött men det var dags att städa och packa för man var tvungen att lämna stugan 10.30. Efter att vi checkat ut åkte vi till Min systers stuga. De som bodde där var i dåligt skick. Vi satt där en stund innan vi drog till Skara köpstad för att inta lunch. Efter lunchen letadde vi efter en affär som sålde paraplyer men det lyckades vi inte med. Men eftersom det var uppehåll traskade vi till banan. Bara för att slippa sitta i köer när vi skulle åka hem.

Väl på banan var det dags att fylla i kuponger , jag kände att turen hade vänt och gjorde ett stort system för 288 kr Lyckan höll i sig i två lopp sen var det kört. Hoppet stod nu till en dagen dubbel för 90kr inte ens den kunde gå in. Lyckan vände inte förrän de tre sista loppen, då spelade jag in 300 kr, Sen var det bara att traska till köpstaden och käka innan vi satte oss i bilen för att åka hem till Göteborg. Vi var alla mycket trötta så det var inte många ord som utväxlades under färden. Men totalt var helgen lyckad För mig ,Christer och Christina

Kanske blir det samma besättning nästa år !!


helgen i Skara del 1 av 2

Då var helgen över

Då var året höjdpunkt över för denna gången. Det var många som hoppade av men ersättarna var inte dåliga de heller. Spelen gick inte min väg, det repade sig något de tre sista loppen, men täcker inte upp för de tunga förlusterna i övrigt inte på långa vägar.

Fredagen var det ett häftigt tempo man fick inte tillgång till stugan förrän klockan 14.00, jag var vid incheckningen klockan 13.45. Men blev tillsagd att ta en ny kölapp för klockan var inte 14.00 än. Det var bara att ta en ny kölapp och vänta på att 40 nr skulle passera. Men det finns snälla människor som bytte nummer så jag behövde bara vänta 15 min ,

Det fanns inte så mycket tid att partaja i stugan för travet började vid 19.30, mamma och pappa hade slutit upp för att hälsa på oss. Så det blev en liten fördröjning på festligheterna. Christer som för övrigt höll på att dö av värmeslag i bilen när vi väntade på att checka in hade hällt i sig några öl så han hade ett rejält försprång till oss andra. Något vi inte var kapabla att hämta in. Det blev några öl på travet när vl kollade på loppen, jag kan säga det att alkohol och spel på hästar är ganska lönlöst. Man har inte förståndet som man har när man är nykter.

Några hundra fattigare var det dags för att spana in Börje Babelsin från Floby. Han är där varje år och spelar på After trav som det heter på bonnaland. Deras show var väl ingen höjdare i år tyvärr. Efter Börje så var det dags för disco i puben på banan, Christer hade show som vanligt med donnorna jävla player =) Det är något med Christer och discot på skara, vet ej vad? Men raggen ställer sig på rad framför han. Vi gav upp discot kl 0100 för att gå och sova och hämta krafter till lördagen event.

Lördagen

Lördagen började lugnt efter att sovit dåligt, Christer och hans syrra vaknade inte när jag brötade runt i stugan, så jag bestämde mig för att hälsa på syrrans stuga. Där var humöret på topp och man hörde min andra syrra skratta högt som bara hon kan, Efter en stund gick jag och Roger tillbaka till min stuga för han skulle låna internet. För att hitta några vinnare till sin V75a . När hela stuga hade vaknat så drog vi till Skara Köpstad för att titta omkring och att inta föda. Alla var lite sega efter gårdagen men Patrik höll hov som vanligt, förutom att han börjat bli väldigt vulgär. Något min syrra Helena inte uppskattade men vi andra tyckte det var kul. En anna sak som var kul är att min syster Katta käkade en hel måltid utan att märka att hon beställt fel. Hon ville ha plommonspäckad fläsk karré men hon sa till Roger att hon skulle ha fläsk filé, när måltiden var nästan slut sa hon stöddigt att " jag får ju iallafall kaffe till men tji fick hon hon hade beställt alá carte som vi alla andra. Och inte dagens som hon tänkt, Sen blev hon hånad av alla....

Resten kommer snart ...


Dag ett done

då var dag ett avklarad, utan några större incidenter. Det var vissa som inte stod distansen ut utan gick hem till stugan i förtid veklingar. Det blev endel dansande för vissa  och en hel del öl. Vinsterna uteblev som vanligt. Men kvällen räddades av att vi träffade Jasmine våran egna chaufför, fick hennes nummer igen la nu in det i mobilen för att inte tappa bort det igen.  Nej nu skall jjag till banan igen för att vinna tillbaka mina pengar vi hörs snart

Efter många om och men.

Nu efter tre timmar  i en bil och väntan på att få den jävla stugan är vi äntligen installerade. Men det tog sin tid. Nu har vi ätit och och vi har druckit en hel del öl...Vi har haft myrinvation i stugan, men vi fick hjälp förhoppningsvis. Nu ska vi iväg på trav, det blir en resa på tre kilometer, men vad gör man inte för att kolla på hästar? Nu hoppas vi på många hemmasegrar så vi kan få billigare öl!

Vi hörs snart igen.

Herman- Den lille marodören

Herman

Herman är en 15 cm hög litet preventivmedel, Hur kan en så liten sak äga en hel säng. Han lägger sig tillrätta sen får man rätta sig efter hur han ligger. Att prova att flytta på han är inte att tänka på, Då blir det ett dovt morrande, som kan resultera i en huggattack. Han är hur snäll som helst på dagarna men på natten blir han en en elak liten vessla.

Det är naturligtvis inte hans fel att han blivit sådan, han har blivit bortskämd av sina ägare. Man får inte ge en sådan liten hund sådana friheter att han kan äga en hel dubbelsäng. Men han stannar bra några dagar, och jag är ju inte hemma. Det bli Malin som får tampas med han,

När jag gick upp nu så låg han på en av mina kuddar, Det är stor risk att hon vaknar med Hermans anus i sitt ansikte. Det har hänt innan hahaha....


Snart är det dags

Imorgon

Imorgon bär det av till skara, Det är det man sett fram emot hela semestern eller rättare sagt hela året. Ni som aldrig varit där missar något man behöver inte gilla trav för att uppskatta Stochampionats-helgen. Faktum är att min syster hängde med förra året efter många om och men. Men när man summerade helgen så hade de haft skit kul, och de gillar inte trav överhuvudtaget. När vi skulle åka hem vad de första de frågade när är det nästa år?

Inte illa pinkat från en som inte bryr sig om travet. Travet är bara en liten del av helgen, större delen är att man festar och träffar människor man annars aldrig mött. Så ni som aldrig varit på trav så är denna helgen en höjdare.


Idag

Idag blir det en massa funderande och packanade. Hm ju mer man funderar ju mer går det runt i huvudet. Så man får stanna upp och göra något annat, men tiden går så jävla fort nu och jag har inte gjort något. Snart dags att ta tag i saker och ting. Skall inte glömma något hoppas jag.


Uppdateras

Bloggen kommer uppdateras ett par gånger under helgen gång kanske kommer det några bilder man vet aldrig. Det brukar alltid hända något när vi är där . Det kommer ni kunna läsa under Axevalla 2009 .


// ha det bra så hörs vi senare


Fisketur på Orust

Igår fiske

I går kväll gav vi av oss till Orust för att fiska . Jakten på The Unspoken är intensiv nu, man tar alla möjligheter till att fånga makrill. Tyckte att vädret var tillräckligt bra för att prova. Jag hade två spön med mig tänkte bottenmeta lite med räka. Det tog inte lång tid innan jag fick ett napp. Efter mothugget så kände jag att det satt en fisk på . Jag fick upp den och det visade sig att det var en liten Torsk på 3-4 hekto, jag kastade naturligtvis tillbaka den lilla fina Torsken.

Sen resten av kvällen fick vi ingenting.


Det är inte konstigt

Det är inte konstigt att Torsken är på väg att försvinna från våra kuster. När vi varit och fiskat en stund så kom det ett par invandrare och ställde sig bredvid oss. De frågade på riktigt dålig svenska om vi fått något, jag svarade att jag fått en Torsk men att den var för liten att jag slängde tillbaka den. Fast jag vet inte om herren förstod vad jag sa. Han fiskade i 15 min innan han packade ihop och gav sig av . Men innan han stack kom han bort till oss och visade att han hade fått fisk. Han plockade upp en mini Torsk . Den var nog inte över 10 cm, knappast laglig Den lilla Torsken hade han slagit ihjäl. Undrar varför?
 Det är ingen mat på sen så liten Torsk, allrahelst när familjen består av en 12-15 personer. Men han berättade att dan innan hade han fått 15 makrillar i Lysekil vilket är riktigt bra. Men att ta hem en sådan liten Torsk är idioti. Skall man fiska så skall man veta vad de minsta måtten skall vara. Men där det kommer ifrån är väl allt mat, Skalbaggar, och liknade.

Han hade nog blivit arg om han sett vad jag gjorde med min Torsk på 35 cm ha ha ha.


Första veckan...DONE!!!!

Första semester veckan

Då var den första semesterveckan över , det har varit blandad kompott. Vädret har inte varit det bästa och det har regnat en hel del. Tråkigt men så är vädret i Sverige omväxlande. Hoppas nästa vecka blir bättre.

Idag blir det nog lite fiske på kvällen. Styr nog kosan till Orust för att prova lyckan efter "The Unspoken" men det slutar väl som det brukar.


På fredag smäller det

Då är det dags för årets event, Stochampionatet på Axevalla. Fest i dagarna tre med ett jävla röj. Är det något bönder kan gör så är det att festa. Så man får hoppas att man har tränat bra så man står pall för vad som komma skall. För det är ingen barnlek att partja i två dagar man är ganska sliten när man åker hem. Men detta sker ju inte förrän på Fredag.

Vad jag skall gör fram till fredag har jag inte bestämt, men det blir nog en massa fiske om vädret tillåter.


Onsdag

Onsdag

Halva första semester veckan, om kring 20 grader i luften halvklart väder. Man kan kalla det behagligt väder. Inte för varm eller för kallt. Man har lite ont i ryggen efter i går .det tar på krafterna och jaga "unspoken" .

Stod och kastade i 6 timmar i sträck i hop på att känna ett hugg. Några hugg kände man men var det the Unspoken?

Nej troligtvis inte. Troligtvis vad det Horngädda, de jävla svinen. Nej nog om fisket igår.


Resten av dagen

Idag blir det en lugn dag, man fick ju inte sova så mycket pga av att åskan gick. Men det är mysigt när rummet lyser upp av alla blixtar. Något min sambo inte uppskattar, men det är hon det. Jag gillar riktiga åskoväder. Tycker de är spännande och mäktigt.

Resten av dagen blir lugn går nog någon runda med Kim, hon gillar våra promenader.. Skulle hon hitta en pinne så kan man får se en glimt hur hon var i unga dar. Vilket livar upp min dag, men man får vara försiktig så hon inte blir för trött. Men att får se henne hoppa och studsa är kul.


No Unspoken idag =(

Det var en fin dag

Det var ju en fin dag , men trots det blev det ingen "unspoken " idag. Mytens fisk fortsätter att gäcka mig. Men jag blev ju ingen fiskefitta , det klarade jag att undvika. Men att får tre jävla horngäddor är ingen tröst. Jag ville ju fan inte ha några horngäddor, de är ful och jävligt jobbiga. Och när man rett ut allt trassel de ställer till med så luktar man mutta om händerna. Så någon vidare glädje visade jag inte när jag så att det var horngädda som nappat på kroken. Men som sagt jag har fem veckor på mig att fånga the"unspoken" skam den som ger sig.

Men att åka ända upp till Orust för att få en enda jävla Makrill är helt sjukt. Men resan var inte i onödan. Vädret var fint och så fick jag grillat några korvar. Det var jävligt gött. Så jakten på "unspoken" går vidare.....


Jakten på UNSPOKEN

Jakten på Unspoken

Det är den andra semesterdagen på min fem veckor långa semester. Det är dag att hitta på något, Vi skall ut och försöka fånga The "unspoken". Det är vad vi döpt makrillen till , jag vet att det är svårt att ta makrill från land, men det är inte omöjligt.

Jag skall ha den jävla makrillen någon gång. Kan turkarna sitta med flöten stora som bojar och får makrill så borde jag kunna fånga de också jag med. Så idag blir första makrill fisket för i år .


Vädret

Vädret är väl inte det bästa ca 20 grader men vad gör man inte för att komma ur lägenheten. Det är jävligt tråkigt att sitta inne en hel dag. Det blir bara att man tittar på Tv och surfar runt, så vill jag inte fira min semester. Fiske är ett relativt billigt nöje och så är det avkopplande. Precis så skall det vara på semestern avkopplande. Inget stress och inga krav.


Den kommer fotas

När jag får en så kommer det en bild på bloggen var så säkra. Folk hånar mig för att jag inte fångat någon makrill i mitt liv. Nu är det nog med hån The Unspoken skall upp, Om jag så skall åka ut på havet med en turbåt. Men det blir sista alternativet, jag är en sportfiskare ingen fuskare. Jag kommer inte att ge mig aldrig. Jag har fem veckor på mig , någon jävla makrill skall jag få.


Skandal 2

Något är fel

För någon vecka sedan skrev jag om en flicka som blev sexuellt utnyttjad av en 36 -årig irakier. Irakien som har varit i Sverige i två år ville åklagaren att han skulle utvisas på livstid. Men efter som migrationsverket var snabba att ge honom uppehållstillstånd.


Domen

Nu i dag kom hans dom 2 års fängelse, vilket är förjävla dåligt. Han har förstört en ung kvinnas liv och kommer undan med det. Blir så jävla arg när jag tänker på det. Han var inte ens nära att utvisas men det visste jag. Inte konstigt att vissa slår in på en kriminell bana så fort man har får svenskt medborgarskap. Det ända som sker att de hamnar i svenskt fängelse där de får god mat, vård och utbildning.


Skandal

Han är här pga av att han är hotad i sitt hemland , han var säkert pedofil / våldtäktsman i Irak. Men migrationsverket har nog inte kollat upp hans bakgrund. Eller så skaffade han sig en ny hobby i sitt nya hemland. Tyvärr så kommer aset aldrig bättra sig han kommer att förgripa sig på barn och kvinnor i fortsättningen.


Skydda era döttrar

Det finns inget vi kan göra åt det, så håll koll på era barn om ett år för då är aset ute på våra gator igen. Här hade vi chansen att göra oss av med ett framtida problem men nej vi svenskar skall inte skicka ut kriminella invandrare till ett liv de förtjänar. Dessa as är våra problem nu, fy fan för detta land säger jag bara.


RSS 2.0